Historiska matcher

Milstolpar i klubbens historia!

NBC Gullmarsplan BC vs BoKaj 76
2012-04-14 är datumet för klubbens första avancemang i det nationella seriesystemet. Denna kvalspelsmatch spelades i Högdalen och genom att i slå BoKaj 76 i två raka matcher (11-4 och 11-9) så avancerade vårt lag från spel i division 3 till spel i division 2.

NBC Gullmarsplan BC vs Fredrikshov IF
2014-01-18 är ett datum som kommer att vara ett historiskt datum i vår klubb. Anledningen är att vårt A-lag lyckades vinna klubbens första division 1 match. Som extra krydda på moset så fick vår unga förening (bildad 2007) möta en av Sveriges mest anrika bowlingklubbar, nämligen Fredrikshov IF (bildad 1916).
Nedan bjuder vi på ett litet referat från då.
Fredrikshov IF som vi skulle möta idag har spelat bra under hösten och leder sin grupp, så vi visste att det inte skulle bli en lätt uppgift att besegra dem. Inför matchen kan man nog enklast beskriva vår lagkänsla med orden ”en taggad ödmjukhet” inför uppgiften hos alla nio. Efter de fyra provrutorna så är matchen igång.

Med en blick över banorna ser man ganska snart att det kommer att bli tight och att käglorna måste ramla lite vår väg. Detta är något som vi tyvärr inget som vi blivit bortskämda med under höstens spel. Men nu är det vår första match för vårsäsongen så kanske, kanske kan vi få marginalen på vår sida. Efter serie 1 är ställningen 2-2 och vi lyckas även ta totalen med en marginal på 28 pinnar, så 3-2 till oss. Kanske har vi Fru Fortuna är med oss.

Även serie 2 är jämn och vårt första par med Jonis och Johan H tappar sin match med futtiga 10 pinnar, men vårt fjärde par med Johan E och Thomas H lyckas vinna sin med 6. Så lyckan kanske är med oss ändå. Vårt andra par med Johan J och Henke lyckades tyvärr inte i sin match, men jobbade på för att samla så många poäng som möjligt för laget. Vårt tredje par med Chris och Tommy gjorde en strålande 467 slagning och vann sin match. Detta gjorde att vi hade 2-2 i matcher och det var ovisst var totalpoängen skulle hamna, men vi lyckades få hem även denna poäng med endast 3 pinnars marginal.

Inför serie 3 så leder vi med 6-4 och känslan är att vi hänger med i deras slagtempo och att vi fortfarande har en ”taggad ödmjukhet” inom laget. Här gör vi också en förändring och plockar in Kristian istället för en tappert kämpande Henke, som får ikläda sig den viktiga rollen som spelare nummer 9. Serie 3 bjuder på lika rafflande spel som i de två föregående. Här ser vårt första par med Jonis och Johan H till att ta sin banpoäng för dagen och en ny inbytt Kristian tillsammans med Johan J slår en fin 459 slagning och bärgar därmed vår andra poäng, vilket betyder 2-2. När det gäller totalen hamnar även serie 3 totalt till vår favör med 28 pinnars marginal.

Nu är det bara en serie kvar och känslan som infinner sig är att vi har ett övertag, men visa av erfarenhet från höstens spel, slappnar vi inte av utan fortsätter att vara ”taggat ödmjuka”. Med ledning 9-6 inför sista serien sätter Fredrikshov iväg med ett högt slagtempo från start som vi lyckas hänga med i och efter halva serien så är det vi som har taktpinnen och den släpper vi aldrig. Serie 4 går till oss med 4-1 där totalpoängen vinns med en marginal på 115 poäng, vår första historiska seger i division 1 är bärgad.

Leave a Reply